VIP

Sabtu, 24 Disember 2011

Rumah untuk disewakan

Salam to all

Lama tak update blog ni.. labah-labah pun dah bersarang.... bz dengan renovate rumah di Shah Alam.
Macam-macam cabaran dilalui dalam menyiapkan rumah tu. Namun akhirnya dah diduduki walaupun tak 100% complete.

Ok dengan itu, secara rasminya rumah di Sri Gombak telah sedia untuk disewakan mulai Januari 2012. Berminat? Ini alamatnya: -No. 307, Jalan SG9/8, Taman Sri Gombak, 68100 Batu Caves, Selangor Darul Ehsan.

Segala persoalan boleh emel atau call 019 2993690. Tolong war-warkan kepada sedara-mara, sahabat -handai, kenalan, jiran dan ofismate yang mungkin berminat ye.

Esok mungkin pergi angkut baki barang yang tinggal di Sri Gombak. Kalau ada masa, gambar rumah, luar dan dalam akan diambil dan dipaparkan dalam blog.

Selasa, 30 Ogos 2011

Sudikah Anda Jadi Follower Kami?

Ini adalah sticky post, entry terbaru adalah selepas entry ini. Harap maklum.



Dengan lafaz bismillah, kami mengumumkan akan memberi cenderahati kepada pengunjung blog bertuah yang klik follow (ikut). Cenderahati ini sebagai tanda penghargaan dan terima kasih kerana sudi menjadi follower kami. Cenderahati disediakan berjumlah lebih kurang RM1,000 menanti follower yang bertuah ditaja oleh Jelitaku-MK.

+ Syarat penyertaan adalah terbuka kepada warga blog berwarganegara Malaysia dan beralamat di Malaysia.

+ Bagaimana?
1. Klik follow blog ini (Creativmum) dan blog penaja
Jelitaku-MK, tak perlu buat entry

2. Klik like
Jelitaku-MK di facebook, button like ada di blog Jelitaku-MK

3. Tag 3 orang di ruangan komen entry ini (pastikan mereka tahu ye)

Syarat ke 2 dan ke 3 di atas kami tak check tapi bergantung kepada ketulusan masing-masing. Kalau sudi, masukkanlah kami dalam bloglist lagi bagus.

+ Cabutan bertuah dan hadiah adalah seperti berikut;

1. Satu cabutan bertuah sahaja akan dibuat bagi setiap 100 follower, sehingga 10 follower bertuah  atau lebih akan dipilih

2. Follower bertuah akan dipilih melalui follower blog Jelitaku-MK. Oleh itu mereka yang sudah follow blog ini hanya perlu follow blog Jelitaku-MK.

2. Follower bertuah akan menerima satu produk penjagaan kulit bernilai tidak kurang RM50 dan facial percuma (bergantung kepada lokasi anda)

3. Blog follower bertuah akan mendapat satu entry khas ‘sticky post’ selama 3 hari 2 malam di blog ini (Creativmum)

4. Seorang daripada 10 follower (atau lebih) bertuah pula akan menerima cenderahati utama iaitu satu set penjagaan kulit bernilai lebih kurang RM300

5. Cabutan bertuah akan dibuat menggunakan khidmat random.org

Akhir kata tujuan diadakan pemberian cenderahati ini adalah untuk menambah rakan-rakan blog dan memperkenalkan blog kami yang masih baru dalam dunia blog. Harapan kami, anda follow dan dalam hati ingat kami, jikalau ada masa sudilah berkunjung walaupun tak selalu.

Untuk permulaan, saya tag 6 daripada top ten member kecuali pengunjung berhantu yang takde nama dan gambar tu, yang tak ditag pun sangat dialu-alukan untuk turut serta:-

Jumaat, 22 Julai 2011

Mulai Pagi Kita Dengan...



  

Anda seringkali hilang punca & keyakinan diri?..Tidak terlihat potensi diri?…
Orang bijak pandai ada mengatakan : “One Important key to success is self-confidence. An important key to self-confidence is preparation”. Lalu buatlah PERSEDIAAN!

Anda merasa lelah mengharungi kehidupan?…juga, buatlah PERSEDIAAN.. Jadilah mukmin yang lebih kuat jiwanya

Orang bijak pandai ada mengatakan “Dont ask for an easier life, ask to be a stronger person”..“Yang bulat tidak datang bergolek, Yang pipih tidak datang melayang”

Allah S.W.T berfirman 13:11 yang bermaksud : “Allah tidak akan mengubah sesuatu kaum sehingga kaum itu mengubah apa yang ada pada mereka”..

Dalam diri anda itu ada potensi, sungguh istimewa anda itu sebenarnya diciptakan.. Nah sekarang yakinlah dan tekadlah untuk berubah menjadi seorang mukmin yang lebih berjiwa kuat…

Lalu buatlah PERSEDIAAN!.….Bangkitlah di sepertiga malam…solatlah subuh diawal waktu atau berjemaah dan mantapkan lagi dengan solat dhuha..Kerana itulah diantara sumber kekuatan iman dan jiwa. Itulah jua PERSEDIAAN anda memulai hari…. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...