VIP

Jumaat, 22 April 2011

Projek Tepi Fail Bergambar

Nak buat ni senang dan mudah dan fail anda akan nampak tersusun dengan cantik. Mula sekali cari gambar poster yang menarik atau disukai, contoh macam kat bawah ni.


Step kedua, lipat gambar tu ikut ukuran kertas pada tepi fail tu. Keluarkan kertas dari tepi fail dan ukurkan kepada gambar. Nampak tak kertas putih bertulis ABBA tu?

Last sekali, masukkan gambar yang dah digunting ikut lipatan yang dibuat tadi ke tepi fail. Dah siap, senang hingga budak2 pun boleh buat. hehehe. Cantik tak?... cantik tak?

2 ulasan:

shiori_LA berkata...

wah cantiknya kreative nih...boleh buat...hilang skit tension tengok gambar nih kan sejuk je mata hahaha

Mila@Rimbun berkata...

amboi creativenyer.... cantik cantik.. akak suka

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...