VIP

Selasa, 17 Ogos 2010

KENANGAN DI BULAN PUASA

Salam dan sejahtera..

Syukur Alhamdulillah..kita masih diberi peluang untuk menjalankan ibadah puasa ini dgn aman dan tenang...(ye..laa..compare dgn negara lainkan)

memandangkan project kretiviti saya masih dlm pembikinan..so..sajer2 jer nak coretkan something di blog yg cantik ni..(cantik ker..he..he..perasan).

Sebenarnya byk jer kenangan pasal poser ni..tp satu jer buat aku betul2 x leh luper...rupa2nyer nakal jugak aku ni yer..he..he..

Kisah ni bermula di bln poser thn 1987...(aku darjah 4)..kisah sedih ker..nooo lah..buat aper nak sedih2 bln poser ni...ini kisah budak nakal jer...aku yakin ramai lg ader kenangan yg bombasticnyer...

kisah aku begini...masa tu aku duk dgn mak sedara aku (dibesarkan sampai tingkatan 1)..dia punyer 2 org anak..sorg laki..sorg pompuan...(dah kira adik-beradik ler..sepupu2 aku ni) pompuan ni yg very kamcing dgn aku. semua benda..mesti sharenyer...

nak dijadikan citer, masa tu aku dah kena start pose penuh...tp cousin aku ni (yg pompuan..pas ni dikenali y*) blm poser lg..kecik ler katakan...dia seronok ler duk tayang2 makanan kat aku..aku maintain jer lagi...kuat iman ler katakan..(hehehe)...pd hari poser yg ke 3..masa tu duk santai2 ler dgn dia...dia tgh mkn sate..telan gak ler air liur aku..tp tahan lagi..tetiba jer dia ckp..."kak ani nok"...aku terkejut jugak ler..tp aku tolak dulu....pas tukan blh dia ckp "x pooo...y* x ghoyak ke mok eh kak ni x poser"...oo..oo..ini sudah baguusss...kah..kah...ini tawaran baik punyer....aku pun aper lagi....ngap ler...keh...keh...

sahur bangun..dpn mak ayah (mak dan ayah sedara)..buat lembik..konon2nya berposer...blkg...duk bodek y* curi makanan..time mak suruh gi kedai..duit balance beli makanan....makan dlm perjalanan pulang..ha..ha..hantu betul aku...bila time buker jer..buat2 ler nampak penat sikit...baru rahsia x bocor...

rahsia ni selamat sampai ler 5 hari lagi nak raya...ntah camaner ntah aku gi bergaduh dgn y* tu kat rumah jiran yg kamcing giler dgn mak aku..tetiba jer terpacul dr mulutnya..."doh la x poser...." o..o..kantoi..dpn jiran aku tu...pastu blh aku cover balik..pesan kat jiran tu jgn bgtau mak..he...he...

balik rumah kecut perut gak..takut mak marah..tp tgk mak steady jer..lega rasanyer...esoknya, mak suruh gi kedai mcm biasa...tp dgn pesanan "hah..nanti jgn duk mkn lak...bwk balik rumah makanan tu..pandai ni..depan mak buat2 pose.."alamak..mak tau ler...confirm jiran tu yg bagi tau..aper lagi pas jer balik dr kedai..kena makan buah serabey ler  (kena leter)...hahaha..akhirnya kantoi jugak...bab tu ok lg..dah biasa kena leter...yg x bestnyer..mak gi citer kat seme org...(seme dah balik berkumpul..nak raya) malu aku kat sepupu2 lain....hahaha...tahun tu...sikit jer la aku dpt duit raya..keh..keh...

Itulah balasan org menipu...bagaimana dgn kenangan anda lak..

1 ulasan:

Jutawan Internet berkata...

Sekarang pon pandai berlakon lagi ke? okoko

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...