VIP

Jumaat, 8 April 2011

Saham Bank Rakyat 2 Billion

Pagi tu aku nampak budak2 ofis sibuk fotostat dan isi borang ramai-ramai. Apa yang kecoh sangat tu, pastu masing-masing pulak mintak cuti, atau ambik time off nak pergi bank. Rupa-rupanya Bank Rakyat dah bukak kepada ahli untuk beli saham. Bank rakyat ni kan koperasi. So nak beli saham dia kena jadi ahli. Setiap orang boleh beli saham RM500, kalau nak lebih kena apply dan bergantung kepada kelulusan HQ.

Kenapa orang nak sangat saham Bank Rakyat ni? Sebabnya pulangan dividen 15% dari dulu hingga sekarang. Kalau anda beli saham berjumlah RM10,000, maka dividen setahun yang akan dapat adalah RM1,500. Paling tinggi jika dibandingkan dengan saham amanah. Tetapi tu kalau dapat saham RM10,000 lah, setakat ni boleh dapat RM500, kalau nak lebih tu yang tak pasti boleh dapat atau tak. Kerajaan dah lulus tambahan modal saham sebanyak RM2 billion. Harap-harap ada peluang untuk tambah lebih lagi.

Ramainya orang beratur menunggu bank dibuka

Ini caw bank ketiga pergi, sebab 2 caw lain, tiket dah habis

Tiada ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...