VIP

Sabtu, 18 Disember 2010

Tip SEO - Beza SEO dan CEO

Banyak bezanya tu kalau tak tau beza gak tak taulah kan.

Pasal CEO tu aku taknak citerlah, semua orang dah tau, tapi SEO ni buat aku tertanya-tanya gak. Orang kata SEO ni penting untuk tarik traffic ke website atau blog kita. Abis tu macam mana? So godeklah sana-sini kat internet ni. Rupa-rupanya SEO ni berkaitan dengan enjin carian seperti google.
Contoh kalau kita nak info biasanya kita taip perkataan yang nak di cari kat googlekan? Nanti akan keluar semua senarai website berkaitan perkataan kita carikan? Kalau website kita terpampang kat atas sekali kebarangkalian orang klik kat website kita tinggi kan?
Secara asasnya nak tarik trafik guna pendekatan SEO ni, maka kita perlu tulis perkara berkaitan isu semasa yang tengah hot orang cari. Contoh lagi, orang nak tau pasal keputusan perlawanan Piala Suzuki, apa yang kita perlu buat? Buat satu entry berkaitan dengan Perlawanan Piala Suzuki:-



1.       Tajuk entry mesti ada keputusan perlawanan Piala Suzuki AFF.
2.       Isi kandungan cerita pasal perlawanan Piala Suzuki AFF.
3.       Nama gambar yang ditampal mesti letak keputusan perlawanan Piala Suzuki AFF
4.       Label pun letak keputusan perlawanan Piala Suzuki FF.
Faham ke? Yang tu asasnya, secara advancenya kenalah belajar lagi. Hehe betul ke tips aku bagi ni.. lantaklah. Aku harap Malaysia menang separuh akhir kedua lawan Vietnam dalam persaingan merebut Piala AFF. Malaysia Boleh! Sungguh Patriotik!
p/s: Tengah try jer ni, jadi ke tak. Faham ke?

12 ulasan:

Asma Haha berkata...

tanx sebab berkongsi tipas :-)

phreak-id berkata...

Yang penting jangan copycat dan cuba olah dengan cara sendiri. Kalau tak sure akan ada suara-suara sumbang kutuk kita. Lumrah manusia yang suka mendengki..

Terbaru >> 1) Bila Sejuk dan? 2) My name is phreak-id 3) Nuffnang Premiere Screening of TRON : Legacy

rinie din berkata...

Asma: yang baik jadikan teladan. Yang buruk jadikan sempadan :)

rinie din berkata...

preak-id: betul tu, yang penting kita tulis cara kita biarpun ramai yang dah tulis pasal sesuatu tajuk tu. tak gitu?

Eason berkata...

AFF ...Malaysia !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ...keeep it up ...

rinie din berkata...

Eason: Malaysia bakal lawan Indonesia di final. Misi balas dendam kena 5 bijik

Pandapolarbear aka Ming... berkata...

wah gud en3...=) btw salam ziarah...=) ming follow ya ..keep in touch...tikiu...=)

rinie din berkata...

Mingming: ok roger

a n a s t a s y e a berkata...

anastasyea pun masih lagi mendalami bab SEO nie .. =)

Trafik Pengguna 1000 Sesaat! Apa Kaitan SEO dengan Kicap Tiruan Cap Kipas Udang? Anda Mesti Tengok!

rinie din berkata...

anastasyea: pemerhatian sy, awak mmg pandai bermain dengan seo, posting kebanyakannya ada keyword seo.. keep it up. sy dah terbayang awak akan jadi antara fames blogger.. good luck sis

JAI berkata...

Wahh..menarik..kira ratu SEO nieh..hehe..thanks for Sharing

rinie din berkata...

jai: sy mak budak baru belajar..hahah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...