VIP

Sabtu, 22 Januari 2011

Hari Pecah Tabung


Kakak, duit tu bukan untuk beli aiskrim dan gula-gula ya. Kita nak simpan dalam Amanah Saham Didik. Simpanan kakak untuk belajar bila kakak dah besar. Jadi tak perlu kita pinjam PTPTN, tapi kalau dapat biasiswa, ambik je, jangan lepas peluang orang nak bagi kita. Sebelum tu, kakak kena belajar rajin-rajin dulu, jadi budak bijak. Ibu doakan kakak berjaya dunia dan akhirat. Amin

Nasib engkaulah tabung, pecah sudah

10 ulasan:

HAZWAN17 berkata...

menabung amalan mulia

Mila@Rimbun berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
Mila@Rimbun berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
Mila@Rimbun berkata...

akak dah tutup ASD izzah, susah nak tambah investment lerr.. asyik full memanjang.. tp simpan jugak kat PTPTN, sbb nak dapat deduction hehehe..

Miecyber berkata...

Banyaknyer duit Akak...

Buaya hilang selera makan selepas tertelan handset

rinie din berkata...

Hazwan: betul tu, bukan budak2 je, mak bapak pun kena menabung utk emergency dan segala benda yang tak tau di masa depan.

rinie din berkata...

k.mila: setakat ni lom pernah kena reject klu nak tambah saving ASD. PTPTN pun ok leh dapat income tax deduction.

rinie din berkata...

miecyber: byk.. ada juta2 rupiah. hehe

Encik Blogger berkata...

jom beli aiskrim ngn duit tu

rinie din berkata...

encik blogger: dia tak mahu, nak simpan dalam asd jugak katanya

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...