VIP

Sabtu, 29 Januari 2011

Syoknya Main


Kusyuk jer tu, tengok apa? Best sangat ker?


Ooo.. layan Dora the Explorer. Budak-budak memang layan kartun ni. Kadang-kadang mak bapak pun layan sama sebab astro dah di control oleh anak.


Bukan tengok jer tapi boleh join Dora dalam penjelajahan dia.. bagus tu, sambil tu belajar mengenal ABC, mengira, mengenal bentuk dan mendengar arahan. Bila tengok Abang main game ni, baru tau Abang rupanya dah kenal huruf dan mengira. Untuk umur 3+ tahun, oklah tu.


Inilah gamenya, V. Smile Motion from vtech. Dikawal secara remote control dan boleh pilih sama ada nak guna mode joystick atau motion (pergerakan). Selain Dora, ada game Little Einstein, Toy Story, Disney Princess dan macam. untuk umur 3 hingga 7 tahun.

Walau apapun, permainan alam nyata adalah lebih baik.

7 ulasan:

Mama Zharfan berkata...

permainan zmn moden kan :) byk yg berbentuk mcm ni :) parents nak kena control, tu jer :)

jom join Heartbeat!

haiqal berkata...

heheheh.Teringat masa kecil2.Tak main pun semua ini.Yang hanya ada white board and marker.hehehe

Cikgu Nurin berkata...

dulu masa kecik maingalah panjang n konda kondi...tak de semua benda alah ni kan..?

rinie din berkata...

mama zharfan: mmg kena control. nasib baik dorang cepat bosan

rinie din berkata...

haiqal: main cikgu-cikgi ek

rinie din berkata...

cikgu nurin: suka main polis sentri

Mila@Rimbun berkata...

bahaya kalau dah sekolah, tak buat homework kang...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...